ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Приватна керуюча компанія ЖБК № 2 блокує роботу індивідуальних теплових пунктів ІТП

Приватна керуюча компанія ЖБК № 2 блокує роботу індивідуальних теплових пунктів ІТП

Приватна керуюча компанія ЖБК № 2 блокує роботу індивідуальних теплових пунктів ІТП, що може призвести до підвищення вартості тепла для мешканців будинків.

Для покращення енергозбереження у житлових будинках проводиться модернізація теплових вузлів шляхом встановлення індивідуального теплового (ІТП) пункту з вузлом обліку теплової енергії (тепловим лічильником) згідно  державної програми «Енергоефективність міста Житомира» за грантові кошти державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (СЕКО). Згідно проектно-кошторисної документації передбачено підключення ІТП до електромереж житлового будинку.
Проте останнім часом існує загроза, що в 10 будинках, де були встановлені ІТП вони не зможуть застосовуватись для роботи системи теплопостачання.
На початок 2023 року керівництво ПП ЖБК №2 відмовилось підписувати договори на компенсацію витрат по електроенергії, яка використовується для роботи обладнання ІТП з нашим підприємством, про що повідомило листом №33 від  28.12. 2022 року та погрожує взагалі відключити пункти ІТП від електромереж, ще один ІТП, який був готовий до експлуатації ще у 2021 році досі не запущено через те, що ЖБК № 2 не дає доступ для підключення електрики.
Відключення ІТП від електромереж призведе до повної зупинки обладнання ІТП та унеможливить облік фактично спожитої теплової енергії вузлом обліку теплової енергії,що в свою чергу  призведе до збільшення вартості послуг з постачання теплової енергії шляхом проведення нарахувань у відповідності до Постанови КМ № 315 п.30 по розрахунковому (максимальному) тепловому навантаженню.
КП «ЖТКЕ» наразі не може знайти спільної мови з ПП ЖБК № 2, тому звертаємось до мешканців будинків, які найбільше зацікавлені в роботі ІТП та просимо вплинути на керівництво обслуговуючої організації для вирішення питання з приводу підключення ІТП до будинкової електричної мережі, щоб забезпечити якісне опалення будинку та проводити нарахування за послуги з постачання теплової енергії за показниками теплового лічильника.


Адреси проблемних будинків:

1.      Проспект МИРУ № 2;
2.      Проспект МИРУ № 6;
3.      Проспект МИРУ № 8;
4.      Проспект МИРУ № 9;
5.      Проспект МИРУ № 15;
6.      Проспект МИРУ № 19;
7.      Проспект МИРУ № 25;
8.      Вулиця Малікова №30;
9.      Вулиця О. Клосовського №3;

10. Майдан Визволення № 1 (ІТП не підключено до електрики з 2021 року).

ІНДИВІДУАЛЬНІ ТЕПЛОВІ ПУНКТИ: ТЕПЛІШЕ, ЕКОНОМНІШЕ, ЗРУЧНІШЕ

Схема роботи центрального опалення
Схема роботи індивідуальних теплових пунктів (ІТП)
Вода з ТЕЦ подається ледь теплою і нагрівається до потрібної температури у системі ІТП