ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Модернізація тепломереж зменшує платежі за тепло

Модернізація тепломереж зменшує платежі за тепло

Тарифи на тепло під час опалювального сезону коригуються відповідно до Постави Кабміну № 630. Постанова передбачає коригування платежів щомісяця відповідно до температури навколишнього середовища, фактично спожитого газу та об’єм втрат теплоносія. Від розміру втрат теплоносія залежить, які платіжки отримують в опалювальний сезон житомиряни. На їх розмір, в свою чергу, впливає якість тепломереж. Останніми роками в Житомирі відбувається масштабне оновлювання теплотрас та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Завдяки цим заходам втрати тепла було знижено. І якщо за Постановою Кабміну житомиряни мали би платити близько 35 грн/м кв, то реально в найхолодніші місяці тариф складав близько 32 грн/ м кв і близько 14 грн/м кв в більш теплі місяці.
До наступного опалювального сезону буде завершено заміну 35 теплотрас. 13 з них ремонтуються за проєктом ЄБРР, 14 – за проєктом SECO і 8 власними силами «Житомиртеплокомуненерго» за рахунок оборотних коштів підприємства та інвестиційної програми.
Масштабні цьогорічні ремонти дадуть змогу значно зменшити втрати теплоносія в опалювальний сезон, що, відповідно позначиться і на якості, і на вартості послуг.